Hangi Havalı Yatak Tercih Etmeli?

Hangi Havalı Yatak Tercih Etmeli?

Hangi havalı yatak tercih etmeli sorusu günümüzde birçok hasta yakınının araştırdığı ve bilmek istediği bir konudur. Hastalar için en ideal yatak modellerinden birisi olan havalı yatak modelleri kullanışlılık bakımından son derece işlevsel yataklardır. Ancak bu yatakları da hastalarınız için alırken belirli kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü her yatak her hasta için uygun olmayabiliyor. Havalı yatakları birçok farklı neden için tercih ediliyor. Hem özelliklerinin oldukça fazla olması hem de hastanın sağlık durumu üzerinde etkili olması bu yatakları tercih edilebilir bir hale getiriyor. Havalı hasta yatağı satın almak isteyen kişiler mutlaka tüm kriterlere dikkat etmek durumundadır.

Bu yatak modellerinde kullanım sırasında da dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Tamamen profesyonel olarak tasarlanan bu yatak modelleri hastaların sürekli yatmadan kaynaklı olan yatak yaralarının oluşmasına engel olur. Bu bakımdan hangi havalı yatak tercih etmeli sorusu oldukça merak uyandıran konular arasında yer alıyor. Havalı yatakları satın alırken belirli kriterleri göz önünde bulundurmak yatakları doğru seçmek adına büyük bir önem taşır.

hangi havalı yatak tercih etmeli sorusuna yanıt verebilmek için de hastanın durumu, hareket özellikleri gibi konuların önceden bilinmesi gerekir. Farklı modeller arasından seçim yaparken her zaman en iyi olanına odaklanmaya özen göstermeniz gerekiyor. Havalı yatak modelleri en iyi medikal malzemelerden üretilse de hastanın durumuna uygun seçim yapmak önemlidir.

Havalı Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

hangi havalı yatak tercih etmeli sorusu oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yatak modelleri içerisinde birden fazla model bulunuyor. Boru tipi yatak modelleri, klasik yatak modelleri olmak üzere birçok farklı alternatif bulunuyor. Bu yatak modellerinin her birinin kendine göre avantajları bulunmaktadır. hangi havalı yatak tercih etmeli sorularına şu şekilde yanıt verilebilir:

  • Hastalarda yatak yaralarının oluşmaması için mutlaka en uygun model tercih edilmelidir.

  • Klasik ve boru tipli olan hasta yatakları hastalar için doğru seçilmesi gereken tasarımlardır.

  • Yatakların seçimlerinde hastanın kilosu son derece önemlidir.

  • Eğer hastanın kilosu 50 ile 70 kg arasında ise boru tipi ab havalı yatak tercih edilebilir. Bu yatakların 8 cm kadar yükseklikte olması yeterlidir.

  • Hastanın kilosu ise 70 ile 90 arasında ise yine boru tipi ab yataklar tercih edilebilir. Yüksekliğin 12 cm kadar olması gerekiyor.

  • Hasta kilosu eğer 90 ile 130 kg arasında değişiyor ise abc yatakları tercih edilmelidir.

Bu kriterlere dikkat ettiğiniz taktirde hastalarınız için en uygun seçimi yapabilme imkanı bulabilirsiniz. Hem yatağın uzun ömürlü olması hem de hastada bası yaraları oluşmasını önlemesi açısından havalı yatak modelleri son derece işlevsel yataklardır. Bu yatak modellerini tercih etmek birçok bakımdan sizlere en iyi imkanları ve avantajları sağlamaktadır.

Havalı Yatak Özellikleri Neler?

Havalı yataklar özellikleri bakımından işlevsel yatak modelleridir. Bu yatakların bel ve sırt ağrılarını önleme avantajları bulunuyor. Aynı zamanda oksijen uzun süre boyunca hastanın vücuduna tam ölçülerde yayılıyor. Bunun yanında tek bir tuş ile çalışma imkanı bulunan yatak modelleridir. Boru tipli olan yatak modelleri ise tamamen ergonomik yataklardır.

Özel ayar sistemleri ile basınç istenilen kiloya kadar ayarlanabiliyor. Bir diğer yandan hastaların yaraları bir ve iki seviyeye kadar iyileştirme etkilerine sahiptir. Motorlu sistemler olduğundan kullanımı çok rahat olan yataklardır. Hastaların üzerinde oldukça olumlu etkileri olan yatak modelleri olduğu söylenebilir. Kan dolaşımının vücudun her yerine dağılmasına yardımcı olan yatak modelleridir.

Tüm havalı yatak çeşitleri

https://www.marmaramedikal.com/marmara-havali-yataklari/

https://www.marmaramedikal.com/

Oy verin