HASTA KARYOLASI ÖLÇÜLERİ


1: Hasta karyolası seti nasıl olmalı
2: Hasta karyolası ölçüleri boyu ve eni
3: Hasta karyolası kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
4: Hasta yatağı montajı ve taşınması
5: Hasta karyolası nakliyesinde hangi araçlar uygundur

Hasta bakımında hasta karyolası seti nasıl olmalı?

Hasta, hastalığının durumuna göre hareket kabiliyetine sahiptir. Bazı hastalar rahat hareket edebilirken bazıları sınırlı bazıları ise hiç hareket edemezler. Hastaların iyileşmesinde moral çok önemlidir. Hasta karyolası seti, hastanın morali düşünülerek oluşturulur. Set içerisinde yerleştirilen araç ve gereçlerle hastanın kendini daha iyi hissetmesi sağlanır. Hasta karyolalarımız zaten hastaların durumlarını dikkate alarak tasarlamaktayız. Örneğin hasta başını kaldırmak istediğinde bakan kişiye yük olmak istemez. Hasta karyolalarında konulan sistem sayesinde kumandanın bir tuşuna basılarak hastanın başı kaldırılır. Hasta böylece bakan kişiye karşı daha az mahcubiyet hisseder ve yük olma duygusundan uzaklaşır. Karyolaya eklenen diğer malzemeler sayesinde hastanın ve bakıcının işleri daha çok hafifletilir.

Hasta Yemek Masası

Şayet hasta bitkisel hayatta değilse ve yemek yiyebiliyorsa en önemli ihtiyaçlardan biri yemek masasıdır. Hasta karyolası seti içinde yemek masası kesinlikle olmalıdır. Yemek masalarımız ABS sistemlidir. İstenildiğinde alçaltılıp istenildiğinde yükseltilmelidir. Özel olarak dizayn edilen masalarımız olmadan hastaya yatakta yemek yerdirmek oldukça zahmetlidir. Yatağın kirlenmemesi ve hastaya yardım ederek yedirmenin kolay olması için masa şarttır. Masanın kilitlenebilir tekerlekleri olmalıdır. Tekerlekler sayesinde masa kolayca yatağın üzerine çekilir ve kaymasını önlemek için sabitlenir. Masanın üstünün leke tutmayan, mikrop barındırmayan bir malzeme ile kaplı olması sağlık açısından çok değerlidir. Yanlarında hafiften çıkıntıların olması dökülmesi durumunda yemeğin yatağa akmasını engeller. Masalarımızda bardağı rahat koyabilmek ve sabitleyebilmek için yuva bulunmaktadır.

Hasta Yıkamaya Yardımcı Set

Felçli hastalar için alınacak olan hasta karyolası seti içinde hasta yıkamaya yardımcı malzemelerin olması gerekir. Yataktan kalkamayan kişilerin yatakta yıkanması gerekir. Normal mefruşata sahip yatakta yıkama yapılması mümkün değildir. Ancak özel olarak hazırlanmış yıkama seti sayesinde mümkün olacaktır. Hasta yıkama çarşafı ve ilave olarak yerleştirilen malzemeler sayesinde yatakta hastayı yıkamak mümkün olmaktadır.

 

Hasta Karyolası Ölçüleri

Hasta kişinin daha kısa sürede iyileşebilmesi için dinlenmesi çok önemlidir. Tedavi altındaki kişiler yataklarında rahat yattıkları zaman dinlenebilirler. Hasta karyolası ölçüleri, üzerinde yatan kişiyi rahat ettirecek şekilde planlanmıştır. Rahatlık için ölçü önemli bir kriter olduğundan dolayı standart hasta yataklarımızın eni 90 cm, boyu ise 190 cm olmaktadır. Ölçüleri belirlerken ülkemizdeki kadın ve erkeklerin ölçülerini dikkate aldık. İniş çıkışların kolay olabilmesi ve en uygun yüksekliği elde edebilmek için yataklarımızın yüksekliğini 40 cm olarak belirledik. Standart ölçülerin dışında bazı modellerimizde yataklarımızın ölçüleri değişmektedir.

4 Motorlu Hasta Yatakları Ölçüleri

4 motorlu hasta yatakları en fazla tercih edilen modeller arasındadır. Hasta karyolası ölçüleri; eni 95 cm ve boyu 200 cm’dir. Yüksekliği en fazla 94 cm olan 4 motorlu yataklarımız fazla kilolu hastalar için idealdir. 4 motorlu yataklarımız standart yataklarımıza oranla biraz daha geniş ve uzundur. Çok uzun boylu olan hastalar için uygun olmayıp fonksiyonel özellikleri bulunur. Yatağımız aşağı doğru indirildiğinde yüksekliği azalmakta yukarı doğru çıkarıldığında yüksekliği artmaktadır. Hastanın iniş çıkışını kolaylaştırmak için bu özellik özel olarak yerleştirilmiştir. Standart yataklara göre daha geniş ve uzun olduğundan daha konforlu bir kullanım imkanı sunar. Yatağımızın özellikleri kumanda ile çalıştığından dolayı hareket edebilen hastalar bazı işlerini kendi halledebilmektedir.
 

ABS Hasta Yatakları Ölçüleri

Kullanan hastaların ve bakıcıların en fazla memnun oldukları yatak modellerimiz arasında ABS yataklarımız bulunmaktadır. ABS hasta karyolası ölçüleri; en 81 cm, boy 175 cm’dir. Yataklarımızın yüksekliği 59 cm olup yatağın üzerinde hava delikleri vardır. Tek bir mandal desteği ile hareket edebilen yataklarımız anti bakteriyel olup mikrop barındırmamaktadır. Baş kısmı ve ayak kısmı kumanda yardımıyla kaldırılabilir. Dört tarafından bulunan serum askılığı sayesinde tedavi kolaylıkla yapılabilir. Yatağımızın 4 tekerleği vardır. Bu tekerlekler sayesinde acil durumlarda hasta hemen nakledilebilir. Tekerlekler çizdirmez olduğundan evde rahatlıkla kullanılır.



HASTA KARYOLASI SET İÇERİĞİ


1 adet hasta karyolası 1 adet hasta yatağı 1 adet serum askısı 1 adet alezden oluşmalıdır. Parça olarak satın aldığınızda dışarıdan almış olduğunuz hasta karyolasının yatağı ölçü olarak uyum sağlamayabilir.

HASTA KARYOLASI ÖLÇÜLERİ

 
Hasta karyolasının boyu 2 metre eni 1 metredir. Artı veya eksi olarak 5-10 cm uzayıp kısalabilir bunu nedeni başlık ve yan korkuluk sistemlerinin farklı modeller olmasıdır.
 

 HASTA KARYOLASI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Hasta karyolasına hastadan başka ağırlık binmemelidir, özellikle refakatçiler hastayı taşırken yada kaldırırken baş kısmı veya ayak kısmı havadayken motor sistemine aşırı yük binmekte ve motor sistemi kırılmaktadır. Karyolada baş ucu ve ayak ucu duvara yakın olmamalıdır sürtülme esnasında karyolaya zarar vermektedir. Arıza gibi durumlarda motor sistemleri kesinlikle açılmamalıdır, yetkili servis aranmalıdır. Karyolanın bulunduğu oda da ki tozlar temizlenmelidir.Motor sistemleri ömürlüdür. 2-4 yıl arası ömrünü tamamlaması normaldir.
 

HASTA KARYOLASI MONTAJI


Hasta yatağı montajı basittir başlık sistemlerinde vida yoktur korkuluk sistemleri alyan ile sıkıştırılır.Eğer hasta karyolası taşınması ile destek veya hizmet almak isterseniz firmamız bu hizmeti İstanbul içinde vermektedir.
 

HASTA KARYOLASI NAKLİYESİ


Hasta karyolası nakliyesi için taşınacak aracın iç kısmının 2 metre olması gerekmektedir. Alman hasta karyolası demontedir diğer modellerde gövde kısmı tek parça olduğunda nakliye aracının geniş olması gerekmektedir.

Kaynak: https://www.marmaramedikal.com
 

NOT: FARKLI FİRMADAN ÜRÜN ALMIŞ OLSANIZ BİLE ALMIŞ OLDUĞUNUZ ÜRÜNÜN FİRMASI DESTEK VERMEZSE BİZLERDEN SORU CEVAP DESTEĞİ ALABİLİRSİNİZ. 

Oy verin